document

03 THG12

CÔNG NGHỆ ĐÔNG KHÔ TRONG SẢN XUẤT CÁC CHỦNG PROBIOTIC TẠI NHÀ MÁY CÔNG NGHỆ SINH HỌC VIBO

Trong quá trình sản xuất các chế phẩm probiotic ngoài việc kiểm soát quy trình lên men nhằm thu nhận sinh khối vi khuẩn với tỷ lệ sống và mật độ cao nhất thì yếu tố quyết định lớn nhất đến hiệu quả chất lượng của sản phẩm là việc áp dụng công nghệ tinh chế để thu nhận sinh khối vi khuẩn sau khi kết thúc quá trình lên men như lọc, ly tâm, sấy hoặc đông khô nhằm mục đích gia tăng tỷ lệ sống sót của các chủng vi sinh và duy trì hoạt tính của các chủng. Trong đó, sấy là một công đoạn quan trọng để thu nhận sinh khối tế bào vi sinh.


11 THG12

THE PROCESS OF HANDLING FINGERLING FISHES WHEN STOCKING THEM INTO THE POND

Fish when imported to the pond often lose a lot due to:



- Construction during transportation.



 Stress due to changing living environment.



- Easy to get bacteria and fungi to enter the body.


11 THG12

THE CLEANING WORMS, FLUKES IN GUT OF SNAKEHEAD FISH PROCESS

- Internal parasites disease on snakehead fish caused by hookworm, roundworm, tapeworm parasitizing in fish intestine.


11 THG12

DISEASE PREVENTION PROCEDURES FOR SNAKEHEAD

Scientists have not identified the cause of the disease, but only diagnosed the following factors: (1) Fish nutritional imbalance; (2) the stocking density is too thick; (3) End-feeding for a long time continuously; (4) The pond water environment is polluted, there are many environmental toxins, heavy metal contamination and chemical residues; (5) Use antibiotic treatment continuously.


09 THG12

PROCEDURE FOR PREVENTION AND TREATMENT OF hemorrhagic disease and white spots in the internal organs disease of snakehead

White spots in the internal organs disease of snakehead caused by Aeromonas schubertii bacteria.