THE PROCESS OF HANDLING FINGERLING FISHES WHEN STOCKING THEM INTO THE POND

11 THG11
1973 view

I. CAUSE

Fish when imported to the pond often lose a lot due to:

- Construction during transportation.

- Stress due to changing living environment.

- Easy to get bacteria and fungi to enter the body.

Figure 1: Fish loss after returning to pond                                                                     Figure 2: Fish with scrapes

II. HANDLING PROCESS

- Day 1: Treat water with GLUMAX (1L/5,000m3 of water) to kill pathogenic bacteria in pond 1 day before.

- Day 2: Treat the MAGIE-MIX (1Kg/500m3 of water) 1-2 hours before stocking, limit fish shock when returning to the pond.

- Day 3:

+ Morning:

 • Treatment of PRONAZOL (1L/4,000m3 water) to kill bacteria and pathogenic fungi in the pond (1st time).

 • Mix with feed: VB-RIDO + VB-ANTIDIA (1Kg/8-10 tons of fish) to treat rubbing fish, bacterial infection.

+ Evening: treatment MAGIE-MIX (1Kg/500m3 of water) to help fish increase metabolism, restore health.

- Day 4:

• Treatment of PRONAZOL (1L/4,000m3 water) to kill bacteria, fungi (2nd time).

• Continue to feed VB-RIDO + VB-ANTIDIA (1Kg/8-10 tons of fish) to treat rubbing fish, infection.

 - Day 5-6: Continue to feed VB-RIDO + VB-ANTIDIA (1Kg/8-10 tons of fish) to treat rubbing fish, bacterial infection.

 - Day 7, 8: Feed LIVERMIN pro + VB12 pro + BIO-X pro (1L/Kg/8-10 tons of fish) to restore health after treatment.

* Note:

- Stocking in the early morning or cool afternoon, avoid stocking in the sunny noon due to temperature stratification in the pond.

- When stocking fish, you should cut the bait for 1 day to stabilize the fish, then feed less and add VIBOZYME new, BETA-50 pro to support digestion and increase fish resistance.

- When the fish is stocked, do not change the water to keep the environment stable to help the fish adapt easily.

Other Technical Topics

31 THG05

CÔNG NGHỆ SẢN XUẤT IgY TIỀM NĂNG VÀ ỨNG DỤNG TRONG THÚ Y VÀ THỦY SẢN

CÔNG NGHỆ SẢN XUẤT IgY TIỀM NĂNG VÀ ỨNG DỤNG

TRONG THÚ Y VÀ THỦY SẢN


31 THG01

QUY TRÌNH PHÒNG VÀ TRỊ BỆNH HOẠI TỬ GAN TỤY TRÊN TÔM

Bệnh hoại tử gan tụy trên tôm (AHPND) hay còn gọi là hội chứng tôm chết sớm (EMS) liên quan đến việc quản lý môi trường ao nuôi tôm, trong đó nhóm vi khuẩn Vibrio parahaemolyticus là nguyên nhân chính gây bệnh ở tôm và quy trình phòng và trị hiệu quả.


04 THG11

Prevention of White Feces Syndrome, White Gut Disease and White Muscle Disease in Shrimp

Shrimp culture tends to now be developed intensively with upgraded technology for higher and successful production. On many occasions, shrimp culture is affected by various diseases and experienced in the loss of crop or reduced the production level by various reasons, writes Mr. Prakash Chandra Behera, India.



Intensive and semi-intensive aquafarming accompanies several disease problems often due to opportunistic pathogens as evident from general aquaculture. High stocking densities, high food inputs, and other organic loads stimulate the selection and proliferation of opportunistic pathogens like bacteria, viruses, fungi, protozoa, etc.


04 THG11

B. subtilis DSM33018 is able to degrade pirB and alleviates AHPND in Artemia

Early mortality syndrome (EMS) or acute hepatopancreatic necrosis disease (AHPND), is a penaeid shrimp disease that causes serious economic losses and significant mortality, up to 100%, in cultured shrimp species.
07 THG06

CÔNG NGHỆ HOÁ NHŨ VI BAO - GIẢI PHÁP CHỐNG THẤT THOÁT VÀ GIA TĂNG HIỆU QUẢ TÁC DỤNG CỦA SẢN PHẨM TRONG NTTS

CÔNG NGHỆ HOÁ NHŨ VI BAO - GIẢI PHÁP CHỐNG THẤT THOÁT VÀ GIA TĂNG HIỆU QUẢ TÁC DỤNG CỦA SẢN PHẨM TRONG NTTS


05 THG12

Bacillus Subtilis "Thần dược" xử lý nước thải

Vi khuẩn Bacillus subtilis là một loài vi sinh vật có ích, được ứng dụng rộng rãi trong xử lý nước thải, nuôi trồng thủy sản, sản xuất thực phẩm,... Bài viết này sẽ cung cấp cho bạn những thông tin chi tiết về vi khuẩn Bacillus subtilis, bao gồm đặc điểm, tác dụng, cách sử dụng,...